Over ons

Leuk dat u een kijkje neemt op onze website. Wij stellen ons graag aan u voor, laten u graag onze passie beleven en vertellen u graag meer over het bedrijf.

 

P1040581
bokkereyer2

Anno Nu

In 2005 is Gasterie de Bokkeryer omgetoverd van leegstaande voetbalkantine naar een sfeervolle en gezellige pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. Elke dag ligt de krant voor u klaar, hebben we verse vlaai en kunt u genieten van een kop koffie, lekker speciaalbiertje of een goed glas wijn. Sander staat samen met een team van enthousiaste medewerkers klaar voor u en willen u optimaal van dienst zijn.

Zin in iets lekkers? Dan zit u bij ons ook goed, met verse producten worden de gerechten bereid. De keukenbrigade onder leiding van Vera bestaat uit ervaren koks, allen met een grote liefde voor koken. Het koken zal ze nooit vervelen, omdat er naast de standaard menukaart ook een wisselende seizoenskaart aanwezig is met verrassende gerechten passend bij elk seizoen.

Graag zorgen we samen voor een plezierig verblijf voor jong en oud in onze Gasterie.

 

Geschiedenis

De naam Bokkereyer hebben wij geleend van brouwerij St Jozef, te Opitter, België. Dit is volgens de overlevering de oude schrijfwijze voor de Bokkenrijders. Vanuit de familie brouwerij krijgen wij o.a. het Bokkereyer bier en het befaamde Sint Gummarus. Daarnaast kunt u ook genieten van het welbekende streekbier uit Schinnen; Alfa bier.

De naam van de Gasterie heeft ook iets te maken met de bokkenrijder geschiedenis in deze regio. Rond 1750 werd deze streek onveilig gemaakt door de Bokkenrijders, eenmaal gevangen werden deze opgesloten en gemarteld in Kasteel Terborgh in Schinnen. Na hun bekentenis en veroordeling  werden zij via Sweikhuizen vervoerd naar plateau bij Danikkerbos alwaar zij werden opgehangen.

 

Wie waren de Bokkenrijders?

Volgens het volksgeloof waren de Bokkenrijders geesten, die op bokken door de lucht reden. Van dit volksgeloof maakte een bende gauwdieven en inbrekers in met name Zuid-Limburg gebruik, om de bevolking te beangstigen. Deze laatstgenoemde Bokkenrijders waren een bende rovers die in de 18e eeuw de Landen van Overmaas (het tegenwoordige Nederlands Zuid-Limburg, Belgische Voerstreek en Land van Herve) evenals de regio rond Luik, de gebieden vlak over de Duitse grens en de Kempen onveilig maakten. De strooptochten waren over het algemeen gericht tegen boerderijen en pastorieën.

logo_bokkereyer_transparant1-241x300